Cynizmus Moskvy: Rusko si „adoptovalo“ tisícky detí z „oslobodeného“ Mariupoľa

Rusko oznámilo „adopciu“ tisícok detí deportovaných zo zničeného ukrajinského mesta Mariupoľ na pobreží Azovského mora. Referuje o tom web Ukrajinská pravda.

23.08.2022 15:57
mariupoľ Foto: ,
Deti zdravotníkov sa v piatok 4. marca 2022 zohrievajú v deke počas čakania na svojich príbuzných v nemocnici v Mariupole na Ukrajine.
debata (177)

Len v ruskom Krasnodarskom kraji bolo odovzdaných na „adopciu“ viac ako 1000 ukrajinských detí, ktoré boli ilegálne odvezené z Mariupoľa ruskými okupantmi. Svedčia o tom informácie na webovej stránke ministerstva pre rodinu a detstvo Krasnodarského kraja, ktoré Mariupoľ cynicky nazýva „oslobodeným“.

Rusi uviedli, že deti, ktoré vzali z rozbombardovaného ukrajinského prístavného mesta, budú teraz žiť v Ťumeni, Irkutsku, Kemerove a Altajskom kraji. Okrem toho je v súčasnosti v poradovníku na „adopciu“ viac ako 300 ukrajinských detí. Údajne sú v špecializovaných inštitúciách Krasnodarského kra­ja.

mariupoľ Čítajte viac Z fotografie z Mariupola s mladíkom zahaleným do ukrajinskej vlajky je virál

Ruské úrady chcú povzbudiť obyvateľov k adopcii detí nelegálne deportovaných z Ukrajiny vyplatením rodičovského príspevku a každoročnou štátnou pomocou. Podľa údajov ukrajinských úradov bolo k 1. augustu nezákonne deportovaných do Ruska 5 754 detí.

177 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Mariupol #vojna na Ukrajine