Dvojica Čechov si chcela odviezť piesok zo Sardínie, dostali vysokú pokutu

Talianska polícia zabavila dvom českým turistom šesť kilogramov plážového piesku zo Sardínie. Informovali o tom vo štvrtok miestne médiá.

25.08.2022 22:10
Taliansko, Sardínia, more, Foto:
Ilustračné foto
debata (7)

Regionálna vyhláška totiž odvoz piesku, mušlí, morských okruhliakov a ďalšieho podobného materiálu zakazuje a trestá pokutou. Tú vo výške tisíc euro dostali aj návštevníci z Českej republiky.

Turistov zastavili policajti pri odlete zo Sardínie. Pri náhodnej kontrole batožiny našli dvojici 6,3 kilogramu piesku a mušlí, ktoré podľa tlače odobrali z jednej pláže na západe Sardínie.

Taliansky ostrov dlhodobo apeluje na turistov, aby sa z jeho pláží neodvážali suveníry v podobe piesku, mušlí či kamienkov. V roku 2017 región schválil vyhlášku, ktorá trestá odobratie týchto predmetov z prírody pokutami vo výške 500 až 3-tisíc eur.

Kontroly turistov a zabavenie „suvenírov“ nie sú na Sardínii počas leta nijako neobvyklé. Napríklad na jednom z letísk polícia od 15. júna do 15. júla zabavila 50 kilogramov piesku, mušlí a kameňov, s ktorými sa chceli vrátiť domov turisti z Talianska, Slovenska, Nórska či Španielska.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Sardínia #piesok