Izrael podnikol raketový útok na sýrske letisko

Izrael podnikol v stredu raketový útok na medzinárodné letisko v sýrskom meste Aleppo, informovali sýrske štátne médiá s odvolaním sa na nemenovaný vojenský zdroj. Bezprostredne po útoku sýrska vláda žiadne obete nehlásila, píše agentúra AP.

31.08.2022 22:28
debata (26)

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uviedlo, že Izrael vypálil štyri rakety na pristávaciu dráhu letiska v Aleppe a okolité sklady. Podľa SOHR sa v skladoch pravdepodobne nachádzala zásielka iránskych rakiet.

Izraelská armáda sa k náletu na letisko nevyjadrila.

Od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii v roku 2011 Izrael pravidelne podniká nálety proti pozíciám vládnych síl a ich spojencov z Iránu a Libanonu. K takýmto akciám sa však zvyčajne vôbec nevyjadruje. Predpokladá sa, že izraelská armáda podnikla už niekoľko stoviek takýchto útokov.

V júni izraelské útoky dočasne vyradili z prevádzky medzinárodné letisko v Damasku po tom, čo poškodili pristávaciu plochu. Podľa SOHR boli cieľom útokov aj neďaleké sklady, ktoré proiránske milície a libanonské militantné hnutie Hizballáh využívajú na uskladňovanie zbraní.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Izrael #Sýria