Rusi si „zabudli“ tanky. Ukrajinci majú žatvu

Po ústupe (úteku?) ruských okupantov z Charkovskej oblasti, vyslal ukrajinský rezort obrany „špeciálne“ jednotky, aby vyčistili terén. Áno, opäť nastupujú traktoristi, ako ukazuje aj video, ktoré sa šíri na sociálnych sieťach. Zdieľalo ho aj ukrajinské ministerstvo obrany na Twitteri.

13.09.2022 11:13
Ukrajina, vojna Foto: ,
Ukrajinskí vojaci v Charkovskom regióne.
debata (148)

Na Ukrajine sa začala žatva. Ruských tankov

Video

„Keď ruská armáda prejde na negatívnu ofenzívu, začína najväčšia žatva pre naše traktorové jednotky – zbieranie trofejí,“ napísal rezort obrany.

Televízia BBC upozornila aj na ďalšie videá, ktoré ukazuje opustené ruské tanky a vojenské vybavenie, ktorého sa zmocnili postupujúce ukrajinské jednotky.

"Od začiatku septembra naši vojaci oslobodili už 6 000 kilometrov štvorcových ukrajinského územia na východe a juhu a postupujeme ďalej,“ uviedol prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok večer vo svojom pravidelnom príhovore.

Nedávno ukrajinská pošta predstavila novú známku. Na obrázku je traktor s ukrajinskou vlajkou, ktorý za sebou ťahá zničený ruský tank.

Nedávno ukrajinská pošta predstavila novú... Foto: Profimedia
Ukrajina, známka Nedávno ukrajinská pošta predstavila novú známku, na ktorej je traktor s ukrajinskou vlajkou, ktorý za sebou ťahá zničený ruský tank.

© Autorské práva vyhradené

148 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #vojna na Ukrajine #Putinova vojna