Deväť ľudí zahynulo v troskách domu, ktorý sa zrútil v jordánskom Ammáne

V troskách domu, ktorý sa v utorok zrútil v jordánskom Ammáne, prišlo o život deväť ľudí. Oznámili to dnes jordánske médiá. Podľa agentúry AP sa podarilo z trosiek vyslobodiť malé dieťa a jedného muža, ale záchranné práce stále pokračujú. Zadržaní boli traja ľudia, ale príčina nešťastia nie je stále jasná.

14.09.2022 22:33
jordánsko Foto:
Záchranné tímy jordánskej civilnej obrany pátrajú v stredu 14. septembra 2022 v jordánskom hlavnom meste Ammán po obyvateľoch štvorposchodovej obytnej budovy, ktorá sa v utorok zrútila a zabila niekoľko ľudí a ďalších zranila.
debata

Podľa AP bolo zranených desať osôb. Záchranári ďalej pátrajú v sutinách a predpokladajú, že zavalení ľudia sú ešte nažive.

Schátraná obytná budova sa v Ammáne zrútila v okamihu, keď v nej podľa úradov bolo prinajmenšom 25 ľudí. „Pod troskami je najmenej desať osôb… sú tam známky života,“ uviedol dopoludnia vládny hovorca pri návšteve miesta nešťastia. Záchranári celú noc pokračovali v pátraní po možných preživších v troskách. Pracujú ručne, pretože dom je v úzkej ulici a veľká technika sa k nemu nedostane.

Jordánsky premiér Bišr Chasávna nariadil začať vyšetrovanie, ktoré príčinu nešťastia objasní. Úrady zrútenie budovy pripisujú jej zanedbanému stavu. Kráľ Abdalláh II., ktorý je práve v Paríži, vyzval, aby sa na záchranu možných preživších vynaložilo akékoľvek úsilie.

Jordánske médiá uviedli, že zatknutí boli majiteľ stavby, najatý správca a technik údržby.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jordánsko #zrútenie budovy