Keňský prezident chce politikov učiť etiketu stolovania, tí ho vysmiali

Bývalý keňský viceprezident a novozvolený prezident William Ruto sa pozastavil nad zlými spôsobmi spolustraníkov pri jedálenskom stole.

17.09.2022 13:50
William Ruto Foto: ,
Keňský prezident William Ruto
debata

Ruto vyhlásil, že niektorí nedokážu správne zaobchádzať s lyžicou a vidličkou a že výučbe etikety bude venované víkendové rokovanie prezidentovej politickej aliancie Kwanza. Informoval o tom kenský server Citizen Digital.

Správanie niektorých členov pri stole označil za „hanebné“. Podľa neho bude potrebná lekcia etikety, v ktorej si účastníci budú môcť zlepšiť svoje stravovacie návyky. Niektorí vedúci politici podľa neho netušia, ako správne zaobchádzať s lyžicou a vidličkou.

„Budeme mať lekciu, v ktorej si osvetlíme niečo z etikety. Ukážeme vám, ako to robiť, pretože niekedy sa hanbíme, keď niektorí predstavitelia nevedia, čo robiť s vidličkou a lyžicou. Takže si urobíme čas, pretože chceme poučiť všetkých,“ povedal Ruto, pri ktorého slovách sa v sále ozval smiech.

Víkendové stretnutie je určené hlavne na to, aby starší členovia parlamentnej frakcie poučili o pomeroch nováčikov. Naučia sa, ako sa nezosmiešniť a ako sa vyhnúť dešpektu zo strany kolegov.

debata chyba
Viac na túto tému: #William Ruto