Z lode, ktorá vyplávala z Libanonu, sa utopilo 71 utečencov

Pri sýrskom pobreží sa utopilo najmenej 71 utečencov z lode, ktorá vyplávala zo severu Libanonu do Európy. V novej bilancii to oznámil libanonský minister dopravy Alí Hamíja. Sýrske ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že je mŕtvych 73. Pátranie po utopených stále pokračuje, ráno Bejrút hlásil 53 mŕtvych a 20 preživších.

23.09.2022 12:54
debata

„Podľa zatiaľ ešte stále provizórnej bilancie je mŕtvych 73. V nemocnici v Tartúse je v ošetrení 20 osôb,“ uviedol sýrsky minister zdravotníctva Hasan Ghúbaš.

Plavidlo, na ktorom mohlo byť až 150 ľudí, vyplávalo tento týždeň zo severu Libanonu a potopilo sa. Na palube boli hlavne Libanonci a Sýrčania, podľa Hamíjovho pôvodného vyhlásenia je medzi zachránenými najmenej päť ľudí z Libanonu. Sýrske úrady pokračujú v pátraní. Podľa tartúskeho guvernéra sa loď potopila pred dvoma dňami.

Ako napísala agentúra Reuters, Libanonci začali vo veľkom utekať pred ekonomickými problémami, s ktorými sa ich krajina teraz stretáva. Väčšina obyvateľov stredomorskej krajiny sa kvôli nim ocitla v chudobe. Agentúra AP píše, že v minulých mesiacoch z Libanonu vyplávalo do Európy na lodiach a člnoch niekoľko tisíc Sýrčanov, Libanoncov a Palestínčanov.

migranti, dover Čítajte viac Do Anglicka sa za jediný deň preplavilo rekordných 1 295 migrantov
debata chyba
Viac na túto tému: #Libanon #utečenci #migrácia