Z Kadyrova sa smejú. Jeho synovia nie sú v prvej línii, ale so samopalmi pózujú z bezpečia

Neplnoletí synovia čečenského vodcu Ramzana Kadyrova dorazili do okupovaného ukrajinského mesta Mariupoľ. Kadyrov zverejnil video, na ktorom sú oblečení v uniformách a držia samopaly. Čečenský vodca čelí posmechu, že synovia sú na bezpečnom mieste, hoci tvrdil, že ich pošle na front.

19.10.2022 17:20
debata (128)

Kadyrov na začiatku októbra oznámil, že jeho traja neplnoletí synovia sú „pripravení uplatniť svoje schopnosti v zóne špeciálnej vojenskej operácie“. Čečenský diktátor sa chválil, že jeho potomkovia „sa vydajú do prvej línie a budú rozmiestnení na najťažších úsekoch línie dotyku“.

Teraz čečenský vodca zverejnil video, na ktorom sú jeho synovia v okupovanom meste Mariupoľ. Trojica tínedžerov – šestnásťročný Achmat, pätnásťročný Eli a štrnásťročný Adam – stoja v uniformách so samopalmi a s nasadenými helmami pred kamerou obklopení vojakmi.

Kadyrov sa chválil, že jeho synovia budú „dýchať pušný prach na fronte“. Užívatelia sociálnych sietí sa mu vysmievajú, že Mariupoľ sa nachádza pomerne ďaleko od frontových línií a pózovanie Kadyrovových synov je len ďalší príklad statočnosti takzvaných „tik-tokových bojovníkov“. Čečenci čelia posmechu, že zverejňujú videá o svojej statočnosti len z miest, kde sú úplne v bezpečí.

Kadyrov je jedným z najhlasnejších stúpencov ruskej invázie na Ukrajinu. Na strane Ukrajiny naopak bojujú niektorí stúpenci čečenskej nezávislosti, ktorým Kadyrov tento rok v auguste vyhlásil krvnú pomstu.

128 debata chyba
Viac na túto tému: #Ramzan Kadyrov #vojna na Ukrajine