Musk vyzval amerických voličov, aby podporili republikánov

Miliardár Elon Musk na Twitteri vyzval amerických voličov, aby v utorkových doplňovacích voľbách do Kongresu podporili republikánov. TASR informuje podľa správy agentúry AFP.

07.11.2022 22:20
Elon Musk Foto: ,
Miliardár Elon Musk
debata (5)

„Zdieľaná moc obmedzuje najhoršie excesy oboch strán, preto odporúčam hlasovať za republikánsky Kongres, keďže prezident je demokrat,“ napísal Musk na Twitteri pre takmer 115 miliónov sledovateľov. „Tvrdí demokrati alebo republikáni nikdy nevolia druhú stranu, takže nezávislí voliči sú tí, ktorí v skutočnosti rozhodujú o tom, kto bude vládnuť!“ napísal v ďalšom tvíte.

Miliardár koncom októbra prevzal kontrolu nad vplyvnou sociálnou sieťou, čo vyvolalo obavy zo zachovania jej politickej neutrality. Musk už naznačil, že plánuje zrušiť zákaz pre bývalého prezidenta Donalda Trumpa, aj keď nie pred utorkovými voľbami. Exprezident si zákaz vyslúžil za údajné podnecovanie minuloročného útoku na Kapitol, keď sa násilný dav snažil zvrátiť výsledky prezidentských volieb v roku 2020.

Muskovo veľké prepúšťanie v Twitteri tiež posilnilo obavy, že sociálnu sieť teraz zaplavia nenávistné prejavy a dezinformácie, čo viedlo niektorých inzerentov k stiahnutiu svojich reklám.

Twitter / Elon Musk / Čítajte viac Veľké upratovanie v Twitteri. Účty už nebudú zadarmo a zamestnancov čakajú čistky
5 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Elon Musk