Okupanti v Chersone spálili telá mŕtvych ruských vojakov na smetisku

Ruské sily počas okupácie Chersonu odvážali telá vlastných vojakov na smetisko na okraji mesta, kde ich pravdepodobne spálili. Referuje o tom britský The Guardian s odvolaním sa na svedectvá miestnych obyvateľov.

22.11.2022 11:04
debata (88)

Ruskí okupanti zakázali ľuďom približovať sa ku skládke odpadu v Chersone a oplotili ju „pred zvedavými očami“. Dôvodom takého konania Rusov bol úmysel „vysypať tam telá svojich mŕtvych bratov a potom ich spáliť“.

Miestni obyvatelia uviedli, že videli na smetisko prichádzať ruské nákladné autá s čiernymi vrecami, ktoré potom zapálili. Vzduch sa následne podľa nich naplnil veľkým oblakom dymu a zápachom horiaceho mäsa.

VIDEO: Chersončania vítajú ukrajinských vojakov ako osloboditeľov
Video

Podľa obyvateľov mesta sa Rusi v lete takto zbavovali tiel svojich vojakov, ktorí zahynuli počas ťažkých bojov. Niektorí obyvatelia však podotkli, že priamo nevideli mŕtve telá. Pracovníci skládky tvrdia, že Rusi si vybrali jej najizolovanejšiu časť, ktorá by mohla byť zamínovaná.

Ukrajinské úrady vyšetrovanie v tejto súvislosti nekomentovali. The Guardian však píše, že na skládke je stále možné vidieť zvyšky ruských vlajok, uniforiem a prilieb.

VIDEO: Na zničenom Antonivskom moste veje ukrajinská vlajka
Video
88 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine