Opití Slováci vyčíňali v Maďarsku: Jeden zaútočil na policajtov, ďalší strieľal do vzduchu

Na návrh Vyšetrovacej prokuratúry nariadil vyšetrujúci sudca Okresného súdu v Debrecíne vziať do vyšetrovacej väzby občana Slovenskej republiky, ktorý v sobotu v centre Miškovca napadol dvoch policajtov, píše web 24.hu.

28.11.2022 13:51 , aktualizované: 17:58
debata (4)

Mladý muž pricestoval s priateľmi do Maďarska na wellnessový víkend, pričom v Miškovci sa v podnapitom stave správal agresívne. Musela zasiahnuť policajná hliadka, ktorú 25-ročný Slovák napadol údermi aj kopancami, píše maďarský web.

Policajti pri útoku utrpeli ľahšie poranenia, z ktorých sa budú liečiť do ôsmich dní.

Agresívny muž, ktorého polícia vypočula ako podozrivého, sa k činu priznal. Rozhodnutie vyšetrujúceho sudcu o vyšetrovacej väzbe vzali všetci účastníci konania na vedomie.

vodic bb Čítajte viac Video: Neskutočné! Ledva stál na nohách no i tak sadol za volant

Ďalšieho opitého Slováka zadržala maďarská polícia v meste Keszthely v Zalianskej župe. Na parkovisku kúpaliska v sobotu v noci vystrelil pištoľou dvakrát do vzduchu. Policajti ho zadržali na križovatke pri Viedenskej bráne (Bécsi kapu), informuje rovnako web 24.hu.

Hliadka u 36-ročného muža našla pištoľ kalibru deväť milimetrov s piatimi ostrými nábojmi v zásobníku a zistila, že je pod vplyvom alkoholu.

Keszthelyskí policajti Slováka predviedli a iniciovali jeho zadržanie pre podozrenie z trestného činu výtržníctva so zbraňou, pre zneužitie zbrane a streliva, ako aj pre jazdu pod vplyvom alkoholu.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #streľba #alkohol za volantom #napadnutie policajtov