Lavrov: Prezident Zelenskyj nerozumie vážnosti súčasnej situácie

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v pondelok uviedol, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nerozumie závažnosti súčasnej situácie a nedostatočne sa zaujíma o ukrajinský ľud.

19.12.2022 22:19
Sergej Lavrov Foto: ,
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
debata (208)

„Len prekypuje nápadmi,“ povedal šéf ruskej diplomacie v rozhovore pre bieloruskú televíziu. To podľa neho odhaľuje, že Zelenský nemá dostatok pochopenia pre vážnosť situácie a pre obyvateľov Ukrajiny. Lavrov dodal, že nápady ukrajinského prezidenta, ktoré bližšie nešpecifikoval, odhalili „rasistický charakter“ ukrajinského vedenia.

VIDEO: Lavrov v ‚kraťasoch‘: Vraj ma hospitalizovali? Sú to politické hry
Video

Zelenskyj viackrát vyzval na zriadenie medzinárodného súdneho tribunálu, pred ktorý sa majú postaviť ruskí predstavitelia zodpovední za vojnu na Ukrajine a vojnové zločiny, pripomína DPA.

Ruský minister zahraničných vecí už viackrát ostro slovne zaútočil na Západ. Tvrdí, že „hysterická reakcia“ západných krajín na „špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine“ iba potvrdila, že takýto krok bol „úplne nevyhnutný“, pripomína DPA. Rusko používa slovné spojenie „špeciálna vojenská operácia“ pre vojnu proti Ukrajine, ktorú rozpútalo 24. februára.

VIDEO: Rusi utekajú. Ukrajinskí vojaci tancujú
Video

Lavrov tiež povedal, že Moskva zničila „geopolitické hry Západu“, ktorý chcel z Ukrajiny vytvoriť neustálu hrozbu pre Rusko.

208 debata chyba
Viac na túto tému: #Sergej Lavrov #vojna na Ukrajine