Zabila svoje dieťa a potom sa obesila? Polícia prípad z Krkonoš vyšetruje ako vraždu

Smrť 40-ročnej ženy a jej trojročného syna, ktorých po niekoľkodňovom pátraní v Krkonošiach našli v pondelok popoludní, bola podľa utorkového vyhlásenia českej polície násilná. Prípad vyšetruje ako vraždu s následnou samovraždou, potvrdila polícia Královohradeckého kraja.

03.01.2023 13:29 , aktualizované: 15:18
krkonoše Foto:
Zábery z kamery zachytávajúce ženu a jej trojročného syna 28. decembra 2022 pri prestupnej stanici lanovky na Ružovej hore v českých Krkonošiach.
debata (9)

„Ide o podozrenie z vraždy a samovraždy. Toto zistenie potvrdil aj súdny znalec z odboru súdneho lekárstva,“ uviedla polícia. Podľa jeho predbežného vyjadrenia zomreli matka aj syn 28. decembra, teda dva dni predtým, než po nich bolo vyhlásené pátranie.

Podľa webu CNN Prima News žena svojho syna uškrtila a následne sa obesila. Polícia sa k týmto dohadom odmietla vyjadriť.

To podľa polície trvalo nepretržite od popoludnia 30. decembra a do ich hľadania sa podľa servera Novinky.cz zapojilo približne 200 ľudí. V pondelok sa k pátraniu pridali aj horskí záchranári z Poľska.

Zmiznutie matky a syna nahlásila prevádzkovateľka penziónu, kde bola dvojica od 25. decembra ubytovaná. V ten istý deň ich zmiznutie nahlásil aj partner matky a otec dieťaťa, ktorý s nimi v Krkonošiach ne­bol.

Polícia v pondelok zverejnila fotografiu matky a jej malého syna zachytenú bezpečnostnou kamerou v okolí prestupnej stanice lanovky na Ružovej hore. O niekoľko hodín ich v oblasti Ružovej hory našli ležať vedľa seba mŕtvych.

Polícia v Českej republike Čítajte viac Pátralo po nich 150 ľudí tri dni. Ženu a jej trojročného syna našli mŕtvych
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Krkonoše