Útok nožom na bruselskej stanici si vyžiadal troch zranených

Jeden človek je v kritickom stave a ďalší dvaja sú zranení po útoku nožom, ku ktorému došlo na stanici metra v belgickej metropole Brusel. Informovala o tom spravodajská stanica Euronews.

30.01.2023 21:25
Belgicko Brusel Nôž Útok Foto: ,
Muža, ktorý utrpel zranenia po útoku nožom, ošetrujú záchranári pred stanicou metra v Bruseli v pondelok 30. januára 2023. Útočníka zadržala polícia. K incidentu došlo v bruselskom metre neďaleko sídiel inštitúcií EÚ.
debata (5)

Inkriminovaná stanica Schuman sa nachádza priamo pod sídlom Európskej komisie.

Polícia na mieste činu zatkla 30-ročného podozrivého muža. Podľa bruselskej prokuratúry nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o terorizmus. Starosta Philippe Close ocenil reakciu bezpečnostných zložiek a „rýchle zadržanie páchateľa“.

Zdroj blízky vyšetrovaniu uviedol, že podozrivý útočník je polícii známy pre svoje „psychické problémy“.

Oblasť obkľúčili policajné autá a sanitky, dopravu prerušili, pričom stanicu metra Schuman príslušné úrady uzatvorili pre verejnosť.

Očitý svedok pre Euronews povedal, že útok sa odohral vo vozni metra, keď útočník bodol ženu nožom a začal kričať na ďalších cestujúcich, aby vystúpili.

Frekventovaná stanica metra Schuman sa nachádza v srdci administratívnej štvrte neoficiálne nazývanej Európska štvrť a využíva ju množstvo zamestnancov EÚ.

Charles Michel, predseda Európskej rady, ktorej sídlo sa tiež nachádza neďaleko tejto stanice, reagoval na útok na Twitteri slovami: „Emócie v Európskej štvrti. Hrejivé myšlienky pre obete. Ďakujem bezpečnostným zložkám.“

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #Belgicko #útok nožom