Pavel sa v Mníchove stretol s Macronom, rokovali aj medzi štyrmi očami

Zvolený prezident Českej republiky Petr Pavel sa v bavorskej metropole pred začatím Mníchovskej bezpečnostnej konferencie zišiel s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. Na dnešnom programe má Pavel okrem iného ešte aj rokovania s litovským prezidentom Gitanasom Nausédom.

17.02.2023 14:03
petr pavel Foto: ,
Petr Pavel
debata (3)

S Macronom sa Pavel zišiel v mníchovskom hoteli Bayerischer Hof, kde sa konferencia koná. Na rokovaní ho sprevádzal okrem iného český veľvyslanec v Nemecku Tomáš Kafka. Na schôdzke nebol priestor pre otázky novinárov, ale zvolený prezident ešte pred odchodom do Mníchova povedal, že túto významnú bezpečnostnú akciu chce využiť na nadviazanie kontaktov pre svoju budúcu úlohu hlavy štátu.

Po popoludňajšom zahájení konferencie má Pavel naplánované rokovania s Nausédom, s britským ministrom obrany britský Benom Wallacom, s bieloruskou opozičnou vodkyňou Sviatlanou Cichanovskou, s europoslancom Manfredom Weberom a s britským historikom Timothym Gartonom Ashom. Večer sa zíde aj s českým ministrom zahraničia Jánom Lipavským, ktorý je tiež v Mníchove. Večer sa Pavel zúčastní aj slávnostnej večere pre šéfov štátov a vlád.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Emmanuel Macron #Petr Pavel