Brit opísal ruské mučenie. "Raz si ťa nájdeme," odkázal Putinovi

Britský občan Shaun Pinner, ktorého počas bojov na Ukrajine zajali ruskí vojaci, pre portál televízie Sky News opísal mučenie v zajatí. Portál televízie zverejnil informácie vo štvrtok.

23.02.2023 10:10
Vladimir Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin
debata (178)

Pinner patril vlani v septembri medzi piatich Britov prepustených počas výmeny väzňov z ruského zajatia.

V programe Beth Rigby Interviews bývalý britský vojak vyzval spojenecké krajiny, aby Ukrajine v rámci „svojej vytrvalej podpory“ poslali aj stíhacie lietadlá, ktoré by zastavili inváziu ruského prezidenta Vladimira Putina.

Brit tiež varoval ruského prezidenta: „Raz si ťa nájdeme.“

Pinner spomínal aj na mučenie elektrickými šokmi. V rozhovore povedal: „Človek má pocit, akoby sa mu mali odtrhnúť svaly, odtrhnúť od tela… A na druhý deň sa mi veľmi nafúkli nohy. Akoby mi z vlásočníc na nohách presakovala krv.“ Nemohol preto ani chodiť.

Má Putin dvojníkov? Posúďte sami

Ukrajinská tajná služba tvrdí, že šéf Kremľa Vladimir Putin má minimálne troch dvojníkov. Pozrite si ruského prezidenta na fotografiách. Nájdete nejaké rozdiely?

Fotogaléria
Vladimir Putin na snímke z roku 2004 s...
Putin s vtedajším americkým prezidentom...
+7Putin s opernou divou Annou Netrebko v roku 2008.

Opísal tiež, ako mu jeden muž v zajatí roztrhal oblečenie. Chcel zistiť, či má nejaké pravičiarske tetovania, nečakane ho však bodol nožom do stehna. „Zrazu som silno krvácal, z celých nôh. Kričal som… a ako som sedel a pozeral si na nohu, prešlo mnou 200 voltov. To ma doslova postavilo a on do mňa ďalej púšťal elektrinu a zabíjal ma,“ uviedol Pinner.

178 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine