Nemeckom otriasla smrť 12-ročnej školáčky. Cestou domov ju dobodali dve rovesníčky

Nemeckom otriasla smrť 12-ročnej Luisy, ktorú cez víkend podľa vyšetrovateľov ubodali dve rovesníčky, oznámilo vrchné štátne zastupiteľstvo. Za páchateľky považujú kriminalisti dve dievčatá vo veku 12 a 13 rokov, ktoré nie sú z hľadiska nemeckého práva trestne zodpovedné, prípad však prevezmú úrady pre starostlivosť o mládež. Motív polícia nezverejnila.

14.03.2023 16:48
vrazda2 Foto:
debata (48)

Dievčatá „vypovedali k tomuto prípadu a nakoniec sa k zločinu priznali“, vyhlásil šéf oddelenia vrážd na polícii v Koblenzi Florian Löcker.

Dievčatá sa s Luise poznali, prokuratúra však pre ich nízky vek odmietla poskytnúť ďalšie podrobnosti.

„Je to šokujúci príklad. Pretože nemožno uložiť žiadne trestnoprávne sankcie, deti boli odovzdané do starostlivosti úradu pre mládež,“ povedal Mario Mannweiler, ktorý vedie prokuratúra v Koblenzi. Nemecké zákony stanovujú trestnú zodpovednosť od 14 rokov, rodinné súdy však môžu nariadiť isté opatrenia mimo trestného konania.

Miloslavov Alžbetin Dvor šikana alkohol mladistvý gang Čítajte viac Vyšetrovanie prípadu detskej brutality z Miloslavova polícia ukončila, na rade je prokuratúra

Po Luise zo Severného Porýnia-Vestfálska pátrala polícia od soboty, keď jej zmiznutie nahlásili rodičia. Tí uviedli, že dievča sa naposledy zdržiavalo v byte kamarátky. Do masívnej pátracej operácie boli zapojené desiatky policajtov, vrtuľník, drony a cvičené psy.

V nedeľu policajti našli telo dievčaťa a následná pitva ukázala mnohopočetné zranenia nožom.

bitka, košice Čítajte viac VIDEO: Inkasovali mladé Košičanky za bitku peniaze?

Prokuratúra v utorok uviedla, že z dôvodu veku obete a predpokladaných páchateliek je možné zverejniť len obmedzené informácie vrátane toho, že dievča zomrelo na následky početných rán a s tým súvisiacu stratu krvi. Sexuálne zneužitie pitva nepreukázala.

Vražednú zbraň polícia zatiaľ nezaistila. Vyšetrovatelia musia ešte nájsť nôž alebo nože použité pri útoku. „Je to samozrejme veľmi neobvyklý a šokujúci čin, dokonca aj pre nás,“ dodal Mannweiler novinárom.

48 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #násilie mladistvých #detská brutalita