Vyšetrovanie prípadu detskej brutality z Miloslavova polícia ukončila, na rade je prokuratúra

V prípade detského gangu, ktorý vyčíňal dlhšiu dobu v Miloslavove pri Bratislave a o ktorom sa celé Slovensko dozvedelo na prelome rokov, nastal posun.

10.08.2022 17:20
Miloslavov Alžbetin Dvor šikana alkohol... Foto: ,
Miesto, kde tínedžeri zbili v Miloslavove len 11-ročné dievča.
debata (2)

Ako informuje TV Markíza, prípad zbitého 11-ročného dievčaťa, ktoré malo byť obeťou práve tohto gangu, polícia ukončila a celú záležitosť má teraz na stole Krajská prokuratúra v Bratislave.

V prípade je obvinená len „hlavná aktérka" kauzy. Ako informoval vo februári portál televízie Joj noviny.sk, obvinenie sa týka skutkov výtržníctva a ublíženia na zdraví. Tínedžerke podľa portálu hrozí trest do päť rokov väzenia, pri neplnoletých osobách sa však trestná sadzba znižuje na polovicu.

VIDEO: Miesto, kde sa detský gang z Miloslavova stretával
Video

„Pritom ide o to dievča, ktoré zavolalo záchranku pre šikanované dievča," uvádzajú noviny.sk s tým, že vo veci je stále otvorená možnosť prekvalifikovania skutkov na základe ďalších zistení.

Portál pripomína, že incident sa odohral v januári. „Tínedžeri mali vlákať iba 11-ročné dievča do areálu bývalého družstva v Alžbetinom dvore, kde ju mali zbiť, opiť a ešte si to nahrali na mobil," uvádzajú noviny.sk. Portál dodáva, že tínedžerka skončila po incidente v nemocnici.

Miloslavov Alžbetin Dvor šikana alkohol mladistvý gang Čítajte viac Psychologička o útoku v Miloslavove: Tínedžeri presiahli mieru sociálnej tolerovateľnosti

Hovorca Generálnej prokuratúry SR (GP SR) Dalibor Skladan potvrdil, že uznesením vyšetrovateľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave bolo vznesené obvinenie mladistvej E. M. za prečin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva. „Dozorová prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava vyhodnotila predmetné uznesenie o vznesení obvinenia ako zákonné a dôvodné. V danej trestnej veci bolo ukončené znalecké dokazovanie v odbore zdravotníctva a psychológie," povedal hovorca.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #deti #násilie #Miloslavov