V Mississippi po zásahu tornádom hlásia obete

Na 23 vzrástla bilancia obetí tornáda a silných búrok, ktoré sa v noci na sobotu prehnali americkým štátom Mississippi. Informovala o tom mississippská agentúra pre krízové riadenie, podľa ktorej desiatky ďalších ľudí utrpeli zranenia a štyri osoby sú nezvestné. Stanica ABC s odvolaním sa na miestne a federálne úrady uviedla, že škody sú hlásené z územia s dĺžkou až 160 kilometrov.

25.03.2023 13:56
USA Mississippi Alabama tornádo obete Foto: ,
Pohľad na trosky po tornáde.
debata (1)

Pátracie a záchranné operácie pokračujú v okresoch Sharkey a Humphreys, uviedla v piatok neskoro večer mississippská agentúra pre krízové riadenie. Predtým vydala varovanie pred tornádami na viacerých miestach štátu.

Národná meteorologická služba (NWS) uviedla, že tornádo bolo hlásené pred deviatou hodinou večerného miestneho času z okolia miest Silver City a Rolling Fork. Jeho vzniku predchádzali silné búrky. NWS neskôr vydala výstrahu pred „ničivým tornádom“ pre mesto Winona, ktoré sa nachádza asi 160 kilometrov severovýchodne od Rolling Fork.

Trinásť ľudí zomrelo v okrese Sharkey, uviedla podľa stanice ABC miestna koronerka Angelie Eastonová. Policajt zo Silver City v okrese Humphreys označil škody spôsobené tornádom v tomto meste za „úplne katastrofálne“.

„Mnoho ľudí v delte Mississippi dnes večer potrebuje vašu modlitbu a Božiu ochranu,“ uviedol v piatok miestneho času guvernér Tate Reeves.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tornádo #Mississippi