Pápež František prvýkrát za 10 rokov vynechá krížovú cestu. Pre chladné počasie

Pápež František sa dnes kvôli veľmi chladnému počasiu nezúčastní večernej krížovej cesty pri rímskom Koloseu, kde si katolíci pripomínajú posledné hodiny života a smrť Ježiša Krista. Informoval o tom Vatikán. Pápež bol uplynulú sobotu prepustený po niekoľkých dňoch z nemocnice, kde sa liečil zo zápalu priedušiek. Popoludňajšej omše vo Svätopeterskej bazilike sa však František zúčastnil.

07.04.2023 19:21
pápež Foto: ,
Pápež František na veľkopiatkových obradoch vo vatikánskej Bazilike sv. Petra v piatok 7. apríla 2023.
debata

Ako poznamenala agentúra Reuters, je to prvýkrát od jeho zvolenia v roku 2013, čo sa pápež obradu krížovej cesty, ktorý obvykle trvá viac ako dve hodiny, nezúčastňuje. Dianie v Koloseu bude sledovať zo svojej rezidencie, doplnil Vatikán.

86-ročný pápež dnes popoludní viedol veľkopiatočnú liturgiu Pamiatky umučenia Pána. Ako je pri podobných liturgiách zvykom, nepreniesol homíliu. Nedal najavo, že by sa necítil dobre, pri bohoslužbe ale niekoľkokrát zakašľal, napísala agentúra AP.

Teplota v Ríme by sa mala dnes večer pohybovať okolo desať stupňov Celzia. Teploty v celej oblasti v posledných dňoch klesli a vo štvrtok na predmestí Ríma aj slabo snežilo.

Vo štvrtok pápež v rámci veľkonočných obradov umyl nohy 12 väzňom v zariadení pre mladistvých v Ríme. Umývaním nôh si katolíci pripomínajú na Zelený štvrtok poslednú večeru Ježiša Krista s apoštolmi. V sobotu večer by mal byť prítomný veľkonočnú vigíliu a v nedeľu na poludnie predniesť posolstvo Urbi et orbi (Mestu a svetu).

Taliansko Vatikán pápež nohy umývanie väzni Čítajte viac Pápež umyl nohy 12 mladistvým väzňom v nápravnom zariadení v Ríme
debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #Krížová cesta #veľkonočné sviatky