Muž postrelil dve mladé ženy, jedna z nich omylom otvorila dvere jeho auta

Polícia v Texase zatkla mladého muža, ktorý je podozrivý, že v utorok strieľal na dve roztlieskavačky. Podľa amerických médií jedna z nich na parkovisku pri supermarkete v Austine otvorila dvere jeho auta, pretože sa pomýlila a myslela si, že ide o jej vozidlo. Ide o tretí prípad za posledných niekoľko dní, keď sa mladí ľudia kvôli zjavnej mylke stali obeťami streľby.

20.04.2023 10:44
USA Texas streľba parkovisko roztlieskavačky Foto:
Na policajnej snímke 25-ročný Pedro Tello Rodriguez Jr., ktorý postrelil dve roztlieskavačky na parkovisku v meste Elgin, asi 40 kilometrov od Austinu, v americkom štáte Texas.
debata (7)

Keď Heather Rothová, ktorá otvorila dvere cudzieho auta, svoj omyl zistila, vrátila sa do auta svojej kamarátky, stiahla okienko a snažila sa mužovi sediacemu vo vozidle ospravedlniť. On však podľa nej zdvihol ruky, vytiahol zbraň a začal okolo seba strieľať. Zasiahol Rothovú aj jej kamarátku, 18-ročnú Payton Washingtonovú. Rothovú záchranári ošetrili na mieste, Washingtonovú však musel vrtuľník previezť do nemocnice. Jej tím roztlieskavačiek uviedol, že je na jednotke intenzívnej starostlivosti a jej stav je stabilizovaný. Lekári jej však museli odstrániť slezinu, má poškodený aj pankreas a bránicu.

Streľba na Robb Elementary School v Texase Čítajte viac Najvyšší súd USA rozhodol, že ľudia majú právo nosiť strelnú zbraň

Tím Woodlands Elite Generals, ktorého je Washingtonová členkou, na internete usporiadal zbierku na jej liečbu. Jej otec o nej hovorí ako o „bojovnom“ dievčatku, ktoré všetko v živote dosiahlo len s jednou časťou pľúc, s ktorou sa narodila. Roztlieskavačky z Woodlands Elite Generals sa tento víkend chystajú na majstrovstvá sveta v cheerleadingu – roztlieskavaní, ktoré sa konajú v Orlande na Floride. Rothová podľa televízie CNN uviedla, že sa chce na súťaži zúčastniť.

Zo streľby na roztlieskavačky je podozrivý 25-ročný Pedro Tello Rodriguez a je vo väzbe.

Minulý štvrtok 84-ročný beloch v Kansas City do hlavy a ruky strelil černošského tínedžera, ktorý omylom zazvonil pri jeho dverách, keď išiel vyzdvihnúť svojich bratov, ale splietol si adresu. Chlapec zranenia prežil. Senior v stredu na súde uviedol, že sa necíti byť vinný. Je obvinený okrem iného z ťažkého ublíženia na zdraví. Prokurátor povedal, že v prípade sú „rasistické komponenty“, ale že streľba nebola rasisticky motivovaná.

Cez víkend v štáte New York prišla o život 20-ročná žena preto, že jej partner omylom vošiel autom na zlú príjazdovú cestu, keď hľadali adresu večierka, na ktorý smerovali. Od dverí na ne strieľal 65-ročný majiteľ domu, ku ktorému sa nedopatrením priblížili.

CNN pripomína, že Spojené štáty sú jedinou krajinou, kde civilisti držia viac strelných zbraní, ako koľko v nich žije ľudí. Na 100 Američanov pripadá asi 120 strelných zbraní.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba v usa