Útočník v Texase zastrelil päť ľudí, je na úteku

Útočník v texaskom meste Cleveland zastrelil v jednom dome piatich ľudí a teraz je na úteku. Informovala o tom americká stanica ABC. Podozrivý je podľa polície ozbrojený a pod vplyvom omamných látok. Miestni obyvatelia dostali varovanie, aby nevychádzali von.

29.04.2023 13:52
debata (7)

Streľba v malom meste vzdialenom asi 90 kilometrov severne od Houstonu sa odohrala v piatok pred polnocou miestneho času (v sobotu ráno SELČ). Polícia teraz pátra po Mexičanovi, ktorý je podľa nej ozbrojený útočnou puškou AR-15.

Stanica ABC uviedla, že v dome, kde sa strieľalo, bolo v tom čase desať ľudí. Najmladšie obete mali osem rokov, dve ženy zomreli v spálni, kde svojimi telami chránili dve deti – tie prežili. Zatiaľ nie je jasné, v akom vzťahu boli obete k strelcovi.

V polovici apríla zahynuli v Alabame pri streľbe na oslave narodenín štyria ľudia, z vraždy sú obvinení dvaja mladíci vo veku 16 a 17 rokov. Agentúra AP vtedy uviedla, že Spojené štáty od začiatku tohto roka zaznamenali vyše 160 masových strelieb, za ktoré sa považujú incidenty so štyrmi a viacerými obeťami.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Texas #masová streľba