Na Cypre zmrazili pochybnému českému miliardárovi majetok za 13 miliárd

Cyperský súd nariadil bankám zmraziť českému miliardárovi Radovanovi Vítkovi majetok v hodnote 13 miliárd Kč. Uvádza to nemecký ekonomický denník Handelsblatt, podľa ktorého sa prípad týka Vítkovej investičnej a realitnej spoločnosti Czech Property Investments (CPI) a jeho sporov s niekdajšími partnermi z Česka, Švajčiarska a Spojených štátov.

02.05.2023 08:45
debata (4)

Handelsblatt poznamenal, že Vítek, ktorý sa zaujíma o reality aj v Nemecku, je známy hrubými obchodnými metódami. Vítkovu reakciu ČTK zisťuje.

„Český obchodník vytvoril realitné impérium, a to aj v Nemecku. Bývalí obchodní partneri ho žalujú a súd na Cypre im dal teraz za pravdu,“ napísal Handelsblatt, ktorý text zverejnil v pondelok večer na svojom webe.

peniaze, doláre, financie Čítajte viac Miliardára Vítka a J&T Banku v USA žaluje fond, vraj ho pripravili o miliardu USD

Vítkovi niekdajší partneri podľa Handelsblattu podávajú proti českému investorovi žaloby v USA, Luxembursku a na Cypre od roku 2015 za to, že ich pri budovaní CPI podviedol cez fiktívne spoločnosti. Súd na Cypre nedávno nariadil bankám zmraziť časť Vítkovho majetku, uviedol denník. Podľa neho na konci apríla vypršala lehota, do ktorej mali Vítkovi právnici predložiť argumenty. Do leta sudcovia rozhodnú, či peniaze zostanú mrazené až do konca súdneho sporu, dodal Handelsblatt. Ako jedného zo žalobcov uvádza česko-švajčiarskeho občana Jiřího Diviša.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Cyprus #Radovan Vítek #zmrazenie aktív