Streľba v Atlante: Jeden mŕtvy a štyria zranení, páchateľ je na úteku

Streľba vo vnútri budovy v centre americkej Atlanty si vyžiadala najmenej jedného mŕtveho a štyroch zranených. Dvadsaťštyriročný páchateľ je podľa polície na úteku, informovala agentúra Reuters.

03.05.2023 23:18
Atlanta USA streľba police Foto: ,
Polícia a záchranné zložky v Atlante na mieste streľby. 3.5.2023
debata (2)

Atlantická polícia uviedla, že od streľby, ktorá sa odohrala v objekte patriacemu k nemocničnému komplexu Northside Hospital na ulici West Peachtree v obchodnej štvrti, kde sa nachádzajú kancelárske a iné výškové budovy, nezaznamenala žiadne ďalšie výstrely. Žiadny z podozrivých nebol zadržaný a polícia krátko po 13.00 h miestneho času (19.00 h SELČ) uviedla, že ide o „aktívnu, neprehľadnú situáciu“.

Polícia tiež oznámila, že stále pátra po podozrivom a prípadných ďalších obetiach. Štyri zranené ženy vo veku 25, 39, 56 a 71 rokov previezli na ošetrenie do nemocnice a piata žena vo veku 39 rokov bola na mieste vyhlásená za mŕtvu. Štyri zranené ženy „bojujú o život v nemocnici“, uviedol na tlačovej konferencii starosta Atlanty Andre Dickens.

Polícia tiež dala k dispozícii fotografiu osoby považovanej za strelca. Podozrivý mal na sebe tmavé nohavice, svetlú mikinu so stiahnutou kapucňou, masku na tvári a tašku.

Úrady neskôr uviedli, že ide s najväčšou pravdepodobnosťou o 24-ročného Deiona Pattersona, ktorý je zrejme ozbrojený a nebezpečný, a požiadali každého, kto má informácie o mieste jeho výskytu, aby zavolal na tiesňovú linku.

Viac ako dve hodiny po streľbe polícia uviedla, že nemá žiadne informácie, ktoré by naznačovali, že sa Patterson stále nachádza v oblasti. Šéf atlantickej polície Darin Schierbaum novinárom povedal, že Pattersonova rodina s vyšetrovateľmi „spolupracuje“.

„Je to veľmi aktívne pátranie,“ povedal Schierbaum. „Sledujeme vierohodné stopy, ktoré sú v súčasnosti aktívne v okrese Cobb, a tiež niektoré tu v meste,“ dodal.

Pozdĺž ulice West Peachtree Street sa krátko po streľbe zhromaždili desiatky policajných a hasičských vozidiel, policajti s puškami, prilbami a vestami prichádzali aj viac ako hodinu po incidente.

Mnoho policajtov sa zhluklo pred hlavným vchodom do budovy zdravotníckeho zariadenia Northside Medical. Nad hlavami im prelietalo niekoľko vrtuľníkov. Z najbližšieho rohu vo štvrti Midtown, kde sa stavia mnoho nových výškových budov, sa prizerali stavební robotníci.

Streľba sa odohrala v čase, keď mestami po celých Spojených štátoch zmieta násilie páchané strelnými zbraňami.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Atlanta #streľba