Po zrážke kanoe s hrochom v Malawi je nezvestných 23 ľudí, zahynulo batoľa

Jedno dieťa prišlo o život a ďalších 23 ľudí je nezvestných po nehode na rieke, ku ktorej došlo v africkom Malawi. Do kanoe tam narazil hroch, oznámili v utorok miestne úrady.

17.05.2023 08:28
Abida Miaová / Gladys Gandová / Foto: ,
Malawijská ministerka pre vodu a hygienu Abida Miaová (vľavo) a miestna poslankyňa Gladys Gandová (vpravo) čakajú na aktuálne správy zo záchrannej akcie na brehu rieky Shire v okrese Nsanje na juhu afrického štátu Malawi 16. mája 2023
debata

K nehode došlo ešte v pondelok ráno na rieke Shire v okrese Nsanje na juhu tejto krajiny. V kanoe sa podľa polície viezlo 37 ľudí. Miestnym obyvateľom sa dosiaľ podarilo z vody zachrániť 13 ľudí, zatiaľ čo ďalších 23 bolo aj v utorok stále nezvestných. Záchranári z vody vytiahli aj mŕtve telo jednoročného dieťaťa.

Kanoe sa podľa slov policajnej hovorkyne začalo nakláňať a nakoniec sa prevrátilo, keď doň narazil hroch.

Rieka Shire je v Malawi najdlhšou. Nehody člnov sú v tejto africkej krajine bežné, nedostatok pravidelnej lodnej dopravy totiž mnohých obyvateľov núti prekonávať jazerá a rieky svojpomocne, niekedy aj na vratkých člnoch. Situáciu v tomto smere zhoršuje aj absencia príslušných predpisov.

V apríli zahynulo najmenej päť ľudí po potopení preľudneného člna v okrese Mchinji v strednej časti tejto krajiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #hroch #Malawi #kanoe