V Británii zomrela žena, ktorú zrazila motorka sprievodu kráľovskej rodiny

V Británii zomrela žena, ktorú zrazil policajný motocykel sprevádzajúci vojvodkyňu z Edinburghu. Podľa serveru BBC News to potvrdila jej rodina.

24.05.2023 13:04
debata (4)

Osemdesiatjeden­ročnú Helen Hollandovú z Birchangeru v grófstve Essex zrazil policajný sprievod 10. mája na rušnej križovatke v západnom Londýne, kde bola na návšteve svojej sestry.

Podľa rodiny žena „takmer dva týždne bojovala o život, ale nevratné poškodenie mozgu dnes jej boj definitívne ukončilo“. Jej syn Martin Holland pri oznámení smrti uviedol, že jeho matka zomrela po „mnohých zlomeninách a rozsiahlych vnútorných zraneniach“.

Britská policajná inšpekcia (IOPC), ktorá vyšetruje najzávažnejšie incidenty s účasťou policajtov, už skôr uviedla, že v rámci vyšetrovania veci budú preskúmané kamerové záznamy z okolitých nehnuteľností a policajných telesných kamier. Dodala, že policajti, ktorí boli na mieste, budú vypočutí, a vyzvala ďalších svedkov, aby sa prihlásili.

Manželka princa Edwarda, vojvodu z Edinburghu, Sophie vyjadrila nad úmrtím ženy poľutovanie. „Vovodkyňa z Edinburghu je hlboko zarmútená správou, že Helen Hollandová zomrela,“ uviedol Buckinghamský palác. „Jej kráľovská Výsosť vyjadruje hlbokú sústrasť a súcití s celou rodinou pani Hollandovej,“ dodal hovorca.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #kráľovská rodina