Kadyrovci prišli chrániť ruské pohraničie. Pekne z opodiaľ, komentujú vojaci

Čečenský diktátor Ramzan Kadyrov oznámil, že oddiel čečenských bojovníkov prišiel do ruskej Belgorodskej oblasti pri hraniciach s Ukrajinou, aby zabezpečil jej ochranu. Podľa miestnych médií však čečenskí bojovníci zaujali pozície až za vojakmi povinnej vojenskej služby. Belgorodskou oblasťou v máji otriasli strety, k rozpútaniu ktorých sa prihlásili milície zložené z ruských občanov sympatizujúcich s ukrajinskými silami. Niektoré obce pri hraniciach, ako aj strategické objekty v regióne sa navyše pravidelne stávajú terčom ostreľovania.

15.06.2023 21:35
kadyrov Foto:
Ramzan Kadyrov.
debata (17)

Kadyrov na svojom kanáli na informačnej platforme Telegram napísal, že čečenský pluk začal v Belgorodskej oblasti strážiť ruskú hranicu a bude brániť vpádom „ukrajinských diverzných skupín“ do regiónu. Čečenský pluk Achmat podľa neho zaujal pozície napríklad na hraničnom priechode Nechotejevka a hliadkuje tiež na priechode pri dedine Kozinka. Práve do tejto dediny vpadli v máji ozbrojené skupiny a vyhlasovali, že ju oslobodili.

Ukrajina, voojna Čítajte viac Ruskí partizáni môžu byť pre Ukrajinu aj problém, myslí si expert

Belgorodský informačný kanál Pepel však uvádza, že podľa nemenovaných ruských vojakov, ktorí sú oboznámení so situáciou na hranici, sú bojovníci z pluku Achmat v najlepšom prípade v tretej až piatej bojovej línii. V prvej a druhej, teda bezprostredne pri hraniciach, sú podľa tohto kanála ruskí branci. V utorok hovoril o tom, že sa na bojoch v Belgorodskej oblasti v máji zúčastnili vojaci základnej služby, aj ruský prezident Vladimir Putin.

Čečenský diktátor Ramzan Kadyrov sa hrá na vojakov
Video
Zdroj: TV Pravda
17 debata chyba
Viac na túto tému: #Ramzan Kadyrov #vojna na Ukrajine