Česko pobúrila burleska. Na slávnostiach vína tancovala pred deťmi. Rodičia zúria, mesto chce späť peniaze

Na usporiadateľov Slávností ružového vína v českom Třebíči sa zniesla ostrá kritika. Súčasťou podvečerného programu pre rodiny s deťmi bolo totiž aj vystúpenie burlesky. Na kauzu reagovalo aj mesto a celú záležitosť preveruje polícia. Na sociálnych sieťach koluje video od pohoršenej mamičky.

20.06.2023 12:49
debata (44)
Burleska pobúrila rodičov
Video
Zdroj: FB Milada Svobodová

"Usporiadateľ slávností v Třebíči má naozaj zvláštnu predstavu o kultúrnom programe na popoludnie pre rodiny s deťmi,“ okomentovala to na Facebooku autorka videa Milada Svobodová.

Na usporiadateľov sa na sociálnej sieti zosypala vlna kritiky. Nechutné, mravný úpadok ľudstva, zneli niektoré z komentárov, upozornil idnes.cz.

„Určite priznávam svoju chybu, že to vystúpenie mohlo byť viac na večer. Na druhú stranu, sú to Slávností ružového vína, akcia o pití alkoholu, nie nejaký detský deň,“ uviedol usporiadateľ akcie Aleš Mejzlík.

Lotta Love Čítajte viac Burleska Lotta Love: Viera v seba sa dá rozvíjať a pestovať

Vysvetlil, že program chcel zamerať viac na dospelých, keďže vlani na podujatie prišlo len dvadsať až tridsať detí. Priznáva však, že vystúpenie o 16.30 a 18.30 ho tiež prekvapilo. „Niekto mi hovoril, že burleska má viacero foriem vystúpenia, takto bola skoro najviac odhalená, čo som pochopil. Takže tých naštvaných rodičov a mamičky chápem,“ uznal Mejzlík pre idnes.cz.

Podľa neho majú rodičia dôkladne zvážiť, či deti na podobnú akciu zobrať. „Čo je polonahá žena proti opitému človeku, ktorý sa váľa po zemi, zvracia do kríkov a chodia okolo neho deti,“ dodal Mejzlík.

„Príde mi to, úprimne, ako bizár. Všetci moralizujú, že polonahé ženské telo je zlé. Ale nie je nič jednoduchšie, než, keď už rodičia vezmú deti na také vystúpenie, im zakryť oči, alebo na chvíľu otočiť, keď sa niečo také stane,“ dodal.

Na sociálnej sieti sa pod videom okrem kritiky objavili aj komentáre od ľudí, ktorí mali rovnaký názor ako usporiadateľ. Okrem toho, že nešlo o akciu pre deti, program podujatia bol vopred známy.

Vyjadrila sa aj samotná burleska ElektraShow, ktorá to označila za „hon na čarodejnicu“. „Na vystúpenie, ktoré je v príspevku, ste boli moderátorkou upozornení, že nie je úplne vhodné pre deti. Pýtam sa vás všetkých teda, prečo ste svoje deti neodviedli a nechali ich tam stáť?! Aj keď som už jednu show na pódiu predviedla 1,5h predtým, vedeli ste snáď, o čo pôjde, alebo ste sa radšej oddávali chuti vína a v tom momente vám to neprekážalo?“

Mesto Třebíč v reakcii uviedlo, že sa od nevhodného programu dištancuje. Usporiadateľov vyzvalo, aby sa ospravedlnili. Finančný príspevok vo výške 60-tisíc českých korún bude vymáhať späť.

Udalosťou sa zaoberá aj polícia.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #burleska