Muž v Indii strávil v päťhviezdičkovom hoteli bez platenia takmer dva roky

Muž v Indii strávil bez platenia 603 nocí v päťhviezdičkovom hoteli Roseate House, ktorý sa nachádza v blízkosti medzinárodného letiska Indiry Gándhíovej v indickej metropole.

23.06.2023 07:39
debata (5)

Ankuš Dutta si pôvodne pobyt zarezervoval len na jednu noc od 30. mája 2019. Zostal tam však napokon až do januára 2021 a zanechal po sebe nesplatený účet päť miliónov rupií (takmer 56-tisíc eur). S podvodom mu podľa polície pomáhali zamestnanci hotela.

„Hotelový personál údajne sfalšoval, vymazal a pozmenil mnoho záznamov na účte hosťa v hotelovom softvérovom systéme Opera, ktorý monitoruje príchody a odchody,“ uvádza sa podľa serveru Indian Express v policajnej správe. Zamestnanci tak pred vedením tajili skutočné dlhy Ankuša Duttu.

Situácia vyšla najavo pri kontrole záznamov. Vedenie hotela neskôr podalo žalobu na hosťa, vedúceho recepcie a na niekoľko ďalších členov personálu, ktorí sú podozriví, že mužovi s podvodom pomáhali. Nikto ale podľa BBC nebol zatknutý a Hotel Roseate House sa k prípadu doteraz nevyjadril.

„Personál musí informovať vedenie a požiadať hosťa o zaplatenie. K tomu ale zatiaľ v Duttovom prípade nedošlo,“ povedal vedúci policajný dôstojník serveru Indian Express.

Polícia tiež uviedla, že muž hotel navštívil už v minulosti a platil v hotovosti. Tieto platby sa teraz tiež overujú.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #hotel #India