Strieľal, zapaľoval domy. Po streľbe v Chorvátsku prišla o život žena

Najmenej jednu obeť a niekoľko zranených si vyžiadala streľba v chorvátskom meste Sisak, ktoré leží približne 60 kilometrov juhovýchodne od Záhrebu.

02.07.2023 08:06
debata (1)

Podľa webu chorvátskej televízie a rozhlasu bol kvôli incidentu zadržaný podozrivý muž. Pri streľbe, ktorá vypukla v sobotu krátko po ôsmej večer miestneho času, prišla o život 45-ročná žena a štyroch ťažko zranených hospitalizovali. Ošetrení boli ďalší dvaja ľahko zranení, vrátane dieťaťa, dodala televízia s odvolaním sa na policajnú správu, vydanú v noci na nedeľu.

Páchateľ údajne strieľal z automatickej pušky kalašnikov, potom zapálil tri domy a ušiel. Policajti po ňom pátrali po celom meste. Dva rodinné domy a jedno auto úplne zhoreli, ďalší dom a ďalšie auto boli poškodené, dodala stanica.

Polícii sa podľa portálu Index podarilo podozrivého chytiť asi hodinu po polnoci.

„Keď som tam prišiel, uvidel som dym a plamene a vystrašených ľudí, ktorí mi povedali, nech utekám, že (strelec) strieľa ľudí a domy horia. Zobral som deti a ženu a ušiel na bezpečné miesto,“ citoval server očitého svedok, ktorý sa na miesto potom vrátil, aby videl, čo sa s podozrivým stane. „Pracujem s ním celý život, poznáme sa, vyrastali sme spolu, je o niečo starší ako ja. Bol tak trochu zvláštny, trochu psychicky labilný, ale že by niečo také urobil…,“ dodal.

„Muž, ktorý je spájaný so streľbou v Sisaku, bol zatknutý a bude trestne stíhaný,“ uviedla polícia a dodala, že pri hasení bol ľahko zranený tiež jeden hasič.

Po útočníkovi policajti podľa Indexu pátrali aj za pomoci dronov a termovíznych kamier, špeciálne jednotky prehľadávali miesto s baterkami.

Útočník podľa médií prišiel k susedovmu domu a začal strieľať, zapálil vlastný dom a ďalšie dva v susedstve. Podľa susedov ide o osamelo žijúceho šesťdesiatnika, ktorý mal psychické problémy, údajne bol vo vojne a trpel posttraumatickou stresovou poruchou, ale tieto informácie úrady nepotvrdili.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #streľba