Terorista z Palestíny vrazil autom do skupiny chodcov v Tel Avive. Následne útočil nožom

Pri útoku v izraelskom meste Tel Aviv bolo dnes zranených sedem ľudí, z toho traja vážne, píše spravodajský web The Times of Israel s odvolaním sa polícii. Tá incident označila za teroristický útok, páchateľ podľa nej najprv nabiehal do chodcov a potom z auta vystúpil a niekoľko ľudí pobodal. Následne útočníka zastrelil ozbrojený civilista, ktorý na mieste poskytoval prvú pomoc. Podľa policajného riaditeľa bol útočník Palestínčan zo Západného brehu Jordánu. Zdravotnícky zdroj agentúre Reuters oznámil, že najmenej jeden človek bol pobodaný.

04.07.2023 13:13 , aktualizované: 14:02
náraz autom, teroristický útok, Tel Aviv Foto:
Miesto teroristického útoku v Tel Avive, na ktorom sú už záchranné zložky.
debata (11)

Zdravotnícky zdroj Reuters oznámil, že najmenej jeden človek bol pobodaný.

Videá z následkov incidentu kolujú na twitteri. Útok podľa Ynet privítalo palestínske radikálne hnutie Hamas, ktoré vládne v Pásme Gazy. Čin označilo za „prvú reakciu na zločiny okupantov v Džaníne“. „Hrdinský útok v Tel Avive je prvou odpoveďou na zločiny okupácie proti nášmu ľudu (v predjordánskom meste) Džanín,“ povedal.

Izraelská armáda v noci na pondelok začala v Džaníne na okupovanom Západnom brehu Jordánu veľkú vojenskú operáciu zameranú proti palestínskym radikálom. O život podľa palestínskych úradov pri nej prišlo najmenej desať Palestínčanov a zhruba 100 ich bolo zranených.

Izrael Palestínčania Gaza útoky letecké Čítajte aj Masívna vojenská operácia izraelskej armády voči Palestíne si vyžiadala desať mŕtvych

Šéf izraelskej národnej bezpečnostnej rady Cachi Hanegbi dnes ráno vyhlásil, že operácia je blízko dosiahnutia stanovených cieľov a mohla by sa skončiť v stredu.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #terorista #tel aviv #Palestínčan #izraelsko - palestínsky konflikt #útok automobilom