V lome neďaleko Prahy sa utopil potápač, krátko po tom spadol zo skaly muž

Dvaja ľudia zahynuli v utorok v krátkom časovom slede v lome Veľká Amerika neďaleko Prahy. Uviedla to miestna polícia, informoval spravodajský server Novinky.cz.

04.07.2023 22:11
Lom / Veľká Amerika / Foto:
Lom Veľká Amerika
debata (7)

Záchranári v lome zasahovali približne o 14.00 h. Najskôr sa im nepodarilo resuscitovať potápača, ktorý sa začal topiť. Následne spadol zo skaly muž, ktorý si ich záchranársky zásah fotil.

„Bola tam skupina asi 20 potápačov, z nich jeden mal vo vode zrejme zdravotnú indispozíciu a začal sa topiť,“ povedala hovorkyňa polície Michaela Richterová.

Muža (1977) sa nepodarilo zachrániť ani napriek hodinu trvajúcej resuscitácii. Na mieste zasahoval aj záchranársky vrtuľník. Presnú príčinu smrti určí pitva.

Záchranári z lomu nestihli ani odísť, keď zo skaly spadol človek. „Muž s ročníkom narodenia 1973 sledoval zo skaly resuscitáciu potápača a popritom fotil. Počas toho sa zrútil. V tomto prípade bola tiež nariadená pitva,“ uviedla Richterová. Cudzie zavinenia v tomto prípade polícia vylúčila. Muž utrpel ťažké poranenie hlavy, ktorému na mieste podľahol, skonštatovala hovorkyňa záchranárov Monika Nováková.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #potápač #skala