90 minút hrôzy. Ukrajinskí rodičia nechali svoje ročné batoľa vo vlaku do Prahy

Ročné dievčatko zostalo v utorok samé vo vlaku mieriacom do Prahy, keď jej rodičia v Mníchove vystúpili, aby si zatelefonovali, a nestihli sa včas vrátiť do vagónu. Manželský pár následne kontaktoval políciu, ktorá dieťa prevzala na ďalšiu stanicu v 30 kilometrov vzdialenom Freisingu a odviezla ho späť matke a otcovi, informovala dnes agentúra DPA.

05.07.2023 14:55
debata (10)

Manželia vystúpili kvôli telefonátu z vlaku na mníchovskej hlavnej stanici. „Potom sa ale dvere zavreli a vlak odišiel – bez rodičov, s dieťaťom v kočíku,“ uviedol hovorca nemeckej federálnej polície.

Rodičia potom zatelefonovali polícii, ktorá sa spojila so sprievodcom vlakovej súpravy, ktorý sa o dieťa a batožinu rodiny postaral počas cesty na nasledujúcu stanicu. Tam si batoľa vyzdvihli policajti a odviezli ho späť do Mníchova, kde ho 34-ročná matka šťastne objala.

Denník Merkúr uviedol, že manželský pár, ktorý nechal svoje dieťa vo vlaku, pochádzal z Ukrajiny. S dcérou sa rodičia stretli zhruba za hodinu a pol, potom mohli spoločne pokračovať do Prahy.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Nemecko #vlaková doprava