Požiar v domove dôchodcov v Miláne si vyžiadal šesť obetí a 80 zranených

Pri požiari v domove dôchodcov v talianskom Miláne zomrelo v noci na dnešok šesť ľudí a ďalších najmenej 80 utrpelo zranenie, píše agentúra ANSA. Dvaja ľudia sú zranení vážne. Požiar, ktorý vypukol okolo 1:20 SELČ, zrejme spôsobila nešťastná náhoda. Zo zariadenia s opatrovateľskou službou bolo evakuovaných zhruba 170 ľudí.

07.07.2023 07:05 , aktualizované: 11:57
požiar Foto: ,
Hasičské auto a policajné auto sú zaparkované pred domom dôchodcov Casa per Coniugi, kde v noci vypukol požiar, ktorý v piatok 7. júla 2023 v talianskom Miláne spôsobil smrť šiestich ľudí.
debata

Požiar sa podľa servera denníka Corriere della Sera rozšíril z jednej z izieb. Dve ženy uhoreli a ďalší štyria ľudia, muž a tri ženy, zomreli po tom, čo sa nadýchali dymu.

Šéf milánskych hasičov Nicola Miceli novinárom povedal, že boli na miesto zavolaní po 01:00 SELČ. „Po príchode na miesto jednotky zistili veľkú prítomnosť dymu, ktorá znemožňovala viditeľnosť v jednej chodbe, a prítomnosť požiaru a plameňov v jednej izbe,“ uviedol Miceli. Hasiči sa zamerali na uhasenie požiarov a evakuáciu prítomných, z ktorých časť nebola pohyblivá. Podľa neho sú vo vážnom stave v nemocnici dvaja ľudia. Médiá informujú, že v nemocnici skončilo aj ďalších 79 ľudí.

Hovorca hasičov Luca Capri agentúre Reuters povedal, že požiar bol uhasený a jeho príčina sa vyšetruje.

Na miesto dorazil aj milánsky starosta Giuseppe Sala. Novinárom povedal, že sa požiar podarilo uhasiť rýchlo, ale mnoho ľudí sa nadýchalo toxických splodín. Podľa neho bolo v budove 167 hostí, ktorých bolo potrebné všetkých evakuovať. Ulica pred domovom dôchodcov, ktorý sa nachádza na juhovýchode Milána a patrí radnici, bola pre dopravu uzavretá.

Okolnosti vzniku požiaru prešetruje milánska prokuratúra. „Nemáme poznatky, že by bol oheň založený úmyselne,“ uviedla po prvom ohľade miesta štátnej zástupkyne Tiziana Sicilianová.

Trojposchodový domov dôchodcov vlastní milánsky magistrát a funguje od roku 1955. Nachádza sa v južnej časti mesta a je určený pre 210 osôb. V noci na piatok sa tam nachádzalo 173 ľudí trpiacich predovšetkým Alzheimerovou chorobou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #požiar #Miláno #domov dôchodcov