Szijjártó: Ratifikácia vstupu Švédska do NATO je už iba technickou otázkou

Uzatvorenie procesu ratifikácie vstupu Švédska do Severoatlantickej aliancie v maďarskom parlamente je už iba technickou otázkou. Oznámil to v utorok pred odchodom na summit NATO šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

11.07.2023 09:55
Szijjártó Foto: ,
Maďarský minister Péter Szijjártó.
debata (18)

„Mier na Ukrajine potrebujeme čo najskôr, pretože len tak možno zachrániť ľudské životy,“ zopakoval minister postoj Maďarska ku konfliktu na Ukrajine, ktorý bude jednou z najdôležitejších tém summitu v litovskej metropole Vilnius.

K otázke vstupu Švédska do NATO Szijjártó podčiarkol, že maďarská vláda ho podporuje, preto pred mnohými mesiacmi predložili návrh ratifikácie parlamentu. „Uzavretie ratifikačného procesu je už iba technickou záležitosťou,“ do­dal.

Boris Zala Čítajte viac Blúznenia Viktora Orbána a idea Karpatskej kotliny

Szijjártó 4. júla oznámil, že je v kontakte so svojím tureckým kolegom v záležitosti ratifikácie členstva Švédska v Severoatlantickej aliancii. Ubezpečil, že ak Turecko zmení svoj postoj, tak Maďarsko nebude tento proces brzdiť.

Server 24.hu v tejto súvislosti pripomína, že do Vilniusu odcestoval Szijjártó s premiérom Viktorom Orbánom a s ministrom obrany Kristófom Szalayom-Bobrovniczkym.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #NATO #Švédsko #Péter Szijjártó #vojna na Ukrajine