Kolaboranti v Luhanskej oblasti sa pripravujú na „evakuáciu“ do Ruska

Kolaboranti z takzvanej okupačnej správy Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny sa snažia dohodnúť s Kremľom na možnosti „evakuácie“ na územie Ruska v prípade oslobodenia regiónu od ruských okupantov. Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na Centrum národného odporu.

12.07.2023 12:34
UA Vojak / UA Armáda / Foto: ,
Člen ukrajinských špeciálnych policajných zložiek na frontovej línii blízko mesta Kremina v Luhanskom regióne
debata (70)

„V rámci útočnej operácie obranných síl Ukrajiny sa bunka kolaborantov na dočasne okupovanom území Luhanskej oblasti snaží získať bezpečnostné garancie od najvyššieho politického vedenia Ruskej federácie v prípade oslobodenia regiónu od ruských okupačných síl,“ uviedlo spomenuté centrum.

Odstrašil summit NATO Rusko a posilnil Ukrajinu?

Video

Kremeľ má údajne v úmysle vytvoriť podmienky pre „evakuáciu“ malej skupiny kolaborantov z Luhanskej oblasti na územie Ruska pre ďalšiu integráciu do ruskej spoločnosti a tamojšieho politického života.

„Na tento účel plánuje prilákať približne 10 až 15 ľudí, ktorí pracujú v miestnej okupačnej správe, k členstvu v celoruskej politickej strane Jednotné Rusko a vydať zodpovedajúce stranícke lístky,“ skonštatovalo Centrum národného odporu.ä

lavrov Čítajte viac Lavrov: Konflikt na Ukrajine potrvá, kým sa Západ nevzdá posadnutosti poraziť Rusko
70 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vojna na Ukrajine #Luhanská oblasť