Na dovolenke v chorvátskom Meduline zomrelo štvorročné dievča z Česka

Na dovolenke v chorvátskom Meduline zomrelo v stredu ráno štvorročné české dievča. Informovala o tom televízia Prima s odvolaním sa na chorvátske médiá. Presnú príčinu smrti ukáže až pitva, dievča sa ale sťažovalo na bolesti brucha, už v noci s ňou rodina išla na pohotovosť. Z nej však bola prepustená.

13.07.2023 12:05
Medulin Foto:
Chorvátske mesto Meduline
debata

„Polícia prijala oznámenie, že dievča z Českej republiky potrebuje lekársku pomoc. S rodinou prišli na letnú dovolenku do Medulinu. Nebolo jej dobre a bola privolaná záchranka. Bohužiaľ sa dieťa nepodarilo zachrániť,“ citoval chorvátsky denník 24sata hovorkyňa istrijskej polície Suzanu Sokačovú. Medulin leží v najjužnejšej časti Istrie, asi desať kilometrov od Puly.

Záchranná služba bola privolaná v stredu ráno o 05:54. „Kým na miesto dorazil náš tím, snažili sa svoje dieťa oživovať rodičia. Dieťa bolo oživované celú hodinu, ale bohužiaľ bez reakcie,“ uviedla lekárka Gordana Antičová z istrijských úradov, ktorá má na starosti zdravotnú starostlivosť. Oživovanie pokračovalo v sanitke, ale tiež neúspešne.

„Telo bolo prevezené na pitvu na oddelenie patológie v nemocnici v Pule,“ dodala Antičová. Príčina smrti bude známa až po pitve, podozrenie z násilnej smrti bolo zatiaľ vylúčené, uviedla chorvátska polícia.

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #úmrtie #Chorvátsko #Medulin