Muž v humanitárnom centre v Holandsku pobodal troch ľudí, jeden neprežil

V holandskom meste Leiden pobodal v piatok útočník troch ľudí, z ktorých jeden zomrel. Čin sa stal v humanitárnom centre, ktoré prevádzkuje cirkev.

14.07.2023 15:24 , aktualizované: 19:21
debata (8)

Polícia na twitteri oznámila, že zadržala jednu osobu a teraz zisťuje, či ide o podozrivého muža tmavej pleti, ktorý z miesta činu ušiel, informovala agentúra AP. K motívu činu zatiaľ nie sú žiadne informácie.

Médiá najskôr hovorili o troch vážne zranených po útoku v holandskom univerzitnom meste. Neskôr informovala o jednom mŕtvom a dvoch zranených, pričom v jednom prípade sú poranenia vážne.

Šesťdesiatšesťročný muž „bol zranený tak vážne, že na mieste zomrel, ďalší dvaja boli prevezení do nemocnice“, uviedla polícia. Dodala, že v súvislosti s incidentom zadržala jedného muža.

Skutok sa stal okolo 09.30 h v objekte, ktorý predtým slúžil ako pekáreň a v ktorom teraz pôsobí niekoľko humanitárnych organizácií. Šéf centra Bert Verweij regionálnej rozhlasovej stanici Omroep West povedal, že pobodaní boli jeden miestny zamestnanec, jeden dobrovoľník a tiež pracovník jednej z organizácií, ktoré stredisko využívajú.

Polícia po čine vyzvala verejnosť na pomoc pri pátraní po podozrivom, ale tiež ľudí varovala, aby sa k nemu nepribližovali. Hľadaného polícia opísala ako muža „tmavej pleti, s krátkymi vlasmi a fúzami“. Muž údajne utrpel poranenia hlavy.

Leidenské humanitárne centrum poskytuje pomoc okrem iného migrantom a žiadateľom o azyl.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Holandsko