11 mŕtvych za dva roky. Polícia po vyše desaťročí chytila podozrivého

Viac ako desať rokov po sérii vrážd žien v blízkosti New Yorku zatkla polícia podozrivého.

15.07.2023 21:04
Heuermann Foto: ,
Kriminálni vyšetrovatelia vynášajú igelitové vreco s predmetmi, zatiaľ čo orgány činné v trestnom konaní prehľadávajú dom Rexa Heuermanna, v sobotu 15. júla 2023 v štáte New York. Heuermann, architekt z Long Islandu, bol v piatok 14. júla obvinený z vraždy troch z 11 obetí v dlho nevyriešenej sérii vrážd známych ako vraždy na Gilgo Beach.
debata

Päťdesiatdeväťročný architekt Rex Heuermann teraz podľa serveru BBC News čelí obvineniu z troch vrážd, zo štvrtej je podozrivý. Od roku 2010 sa na pláži Gilgo Beach, ktorá leží východne od New Yorku, našlo celkom 11 tiel.

K zatknutiu a obvineniu muža viedli nové poznatky, medzi ktoré patria stopy DNA aj mobilné dáta. Heuermann, ktorý je teraz vo väzbe, tvrdí, že je nevinný.

zväčšiť Obete zrejme sériového vraha, ktorý v okolí New... Foto: SITA/AP
vraždy Obete zrejme sériového vraha, ktorý v okolí New Yorku vyčíňal v rokoch 2010 a 2011: (zľava doprava a zhora dole) Melissa Barthelemyová, Amber Costellová, Megan Watermanová a Maureen Brainardová-Barnesová.

Podľa štátnych zástupcov ale zavraždil tri ženy, ktoré sa živili ako sexuálne pracovníčky. Ich telá sa našli v roku 2010 blízko tela ďalšej obete, z ktorej vraždy je Heuermann tiež podozrivý.

V roku 2010 a 2011 sa v oblasti Gilgo Beach našli telá celkom deviatich žien, jedného muža a jedného dieťaťa. Nakoľko spolu tieto prípady súvisia, nie je podľa agentúry DPA jasné. Vyšetrovatelia sú ale presvedčení, že prinajmenšom za niektorými z násilných činov mohol byť sériový páchateľ.

Koh Lipe Čítajte viac Súd nariadil prepustenie sériového vraha turistiek. "Had" obete okúzlil, okradol a zabil
debata chyba
Viac na túto tému: #USA #New York #vraždy #sériový vrah