Starostu ekvádorského prístavného mesta Manta zastrelili

Starosta ekvádorského prístavného mesta Manta bol v nedeľu zastrelený. Informujú o tom v pondelok agentúry AP a Reuters, podľa ktorých vražda tridsaťosemročného Agustína Intriaga šokovala politický establishment latinskoamerickej krajiny.

24.07.2023 07:39
mimoriadne1, mim1, streľba, vražda,... Foto:
debata

Intriago, povolaním právnik, prišiel o život, keď dohliadal na to, ako postupujú práce na mestskej infraštruktúre. Pri útoku zomrela aj jedna žena, ktorá sa zrejme stala náhodnou obeťou, a štyria ľudia utrpeli zranenia, vrátane dvojice podozrivých. Tým sa teraz pod dohľadom polície dostáva lekárska starostlivosť.

Zatiaľ nie je jasné, prečo sa starosta zhruba 220-tisícového mesta stal terčom útoku. Ekvádor však v poslednej dobe čelí nárastu počtu násilných trestných činov, ktorý tunajšia vláda pripisuje bojom medzi zločineckými skupinami o kontrolu nad obchodom s drogami.

Na vraždu politika reagoval aj prezident 18-miliónovej krajiny Guillermo Lasso, ktorý na twitteri vyjadril sústrasť rodine, zároveň napísal, že nariadil polícii vypátrať kto útok zorganizoval. Exprezident Ekvádoru Rafael Correa, zase napísal, že nemôže uveriť tomu, čo sa stalo.

debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #streľba #Ekvádor