Loď, ktorá vzplanula vďaka elektromobilom, pripojili o remorkér. Kam ju odtiahnu, nevedno

Po prvýkrát od utorkového vypuknutia požiaru na nákladnej lodi s automobilmi pri pobreží Holandska sa v piatok podarilo záchranárom dostať na palubu. Plavidlo pripojili k remorkéru, avšak zatiaľ nie je známe, kam by ho mohli odtiahnuť, informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

28.07.2023 22:54
Fremantle Highway Foto:
Z nákladnej lode Fremantle Highway s takmer 3 000 autami na palube stúpa po požiaru dym. Loď začala horieť v Severnom mori, asi 27 kilometrov severne od holandského ostrova Ameland, v stredu 26. júla 2023.
debata (6)

Na lodi ešte horí, plamene aj dym však už ustupujú. Merania taktiež ukázali výrazný pokles teploty na lodi.

Nákladná loď s 3 800 autami na palube sa v čase vypuknutia požiaru nachádzala približne 30 kilometrov severne od ostrova Ameland. V súčasnosti je o niečo západnejšie, 23 kilometrov na sever od susedného ostrova Terschelling.

V dôsledku požiaru zahynul jeden člen posádky, ďalších 22 sa podarilo zachrániť. Vlastník lode, spoločnosť Shoei Kisen Kaisha uviedla, že s vysokou pravdepodobnosťou ho spôsobili elektromobily. Na palube lode Fremantle Highway plaviacej sa pod vlajkou Panamy sa podľa holandskej tlačovej agentúry ANP nachádza takmer 500 elektromobilov. Pôvodne sa uvádzalo, že ich je tam 25. Do mora sa už medzičasom dostali z plavidla škodlivé látky – ťažké kovy, plasty či batérie.

Fremantle Highway Čítajte viac Horí ďalšia loď, ktorá prepravuje autá. Zrejme opäť kvôli elektromobilu
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Holandsko #elektromobily #požiar lode