Rusi násilne zmobilizovali do armády asi 60-tisíc mužov. Z ulice a podnikov išli priamo do prvej línie

Od začiatku minulého roka Rusko násilne zmobilizovalo do svojej armády na okupovaných územiach Ukrajiny 55 až 60-tisíc mužov. Informuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na vyhlásenie predstaviteľa ukrajinskej vojenskej rozviedky Andrija Černiaka.

31.07.2023 14:53
Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin počas návštevy vojenského výcvikového strediska Západného vojenského okruhu pre mobilizovaných záložníkov v regióne Riazaň v Rusku.
debata (235)

„Toto je násilná mobilizácia. Okupanti chytili ľudí na ulici, prišli do tých niekoľkých podnikov, ktoré ešte fungovali a násilne odviedli ľudí. Jednoducho ich prezliekli a poslali na front,“ poznamenal Černiak.

Odkaz ukrajinských špeciálov Rusom: Myslia si, že sú nesmrteľní. Zničíme ich
Video
Ukrajinské špeciálne jednotky si 29. júla pripomenuli svoj slávnostný deň. / Zdroj: Generálny štáb ZSU

Podľa predstaviteľa ukrajinskej spravodajskej služby Rusi týmto ľuďom sľúbili, že budú v druhej alebo tretej línii, ale v skutočnosti ich poslali priamo do prvej línie. Černiak tiež dodal, že Rusi nútia študentov z okupovaných ukrajinských území vstúpiť do ruskej armády. Tých dokonca posielajú na front bez akéhokoľvek výcviku.

Vojna na Ukrajine Čítajte aj V ruskom Krasnodare zabili pohlavára zodpovedného za mobilizáciu

Černiak zdôraznil, že jedinou možnosťou prežitia pre tých, ktorí boli zmobilizovaní na okupovaných územiach, je vzdať sa pri prvej príležitosti.

Putin vojnovi korespondenti Čítajte aj Ďalšia mobilizácia? Až keď pôjdeme na Kyjev, tvrdí Putin. Rezervisti ale na fronte zostanú na dobu neurčitú
235 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Kremeľ #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine #putinova mobilizácia