Obyvatelia San Francisca uspeli. Musk po troch dňoch odstránil blikajúce logo X

Len zhruba tri dni vydržala svietiaca konštrukcia v tvare písmena X na kancelárskej budove v americkom meste San Francisco, kde sídli sociálna sieť predtým známa ako Twitter. V pondelok inštalácia zo strechy zmizla po tom, čo miestne úrady dostali niekoľko sťažností, informujú americké médiá.

01.08.2023 12:53
Twitter Logo Foto: ,
Pracovníci inštalujú osvetlenie na logo X na vrchole sídla spoločnosti, predtým známej ako Twitter, v centre San Francisca, v piatok 28. júla 2023. Logo na budove vydržalo tri dni.
debata

Konštrukcia so svetlami sa na streche objavila v piatok v nadväznosti na premenovanie spoločnosti iniciovanej majiteľom Elonom Muskom. Videá publikované na internete ukazovali, že po zotmení do okolia vysielali pulzujúce svetlo, čo vadilo miestnym obyvateľom.

Twitter Logo x Čítajte viac Musk susedov terorizuje nasvieteným logom X. Úrady na strechu nevpustil

Pracovníci obrie X, čo je nový názov twitteru, odstránili v pondelok popoludní, píše agentúra Bloomberg. Mestský úrad pre inšpekciu budov do tej doby v tejto súvislosti dostal 24 sťažností, ktorých autori vyjadrovali obavy ohľadom osvetlenia i bezpečnosti konštrukcie. Sťažnosť okrem toho vzniesol aj jeden z inšpektorov, podľa ktorého spoločnosť X značku nainštalovala bez povolenia.

Spomínaný úrad v pondelok uviedol, že bez povolenia bola konštrukcia tiež odstránená. X podľa agentúry AP ihneď nereagovala na žiadosť o komentár.

Dianie okolo svietiaceho loga je najnovším v sérii konfliktov spojených s danou budovou od minulého roka, keď populárnu sociálnu sieť kúpil miliardár Musk. Pred niekoľkými dňami úrady nakrátko prerušili odstraňovanie nápisu „twitter“ nad vchodom, pretože operácia blokovala dopravu. Tento rok tiež skupina bývalých zamestnancov Muskovu spoločnosť zažalovala s tým, že boli tlačení do porušovania pracovných a stavebných predpisov štátu Kalifornia. Iná žaloba firmu obviňovala z neplatenia nájmu za využívanie budovy na ulici Market Street.

twitter, nové logo Čítajte viac Twitter skúša trpezlivosť používateľov. Výrazne obmedzí počet zobrazovaných príspevkov

AP zase chaotické zmeny v centrále spoločnosti prirovnáva k „náhodnému spôsobu, akým je platforma twitter premieňaná na X“. Akokoľvek správcovia do mnohých aspektov svojho produktu zapracovali nové logo, pozostatky predchádzajúcej podoby pretrvávajú. Napríklad pri otvorení zoznamu vytvoreného užívateľom sa stále na vrchu stránky zobrazuje panel s pôvodným logom v tvare vtáčika a sociálna sieť stále sídli na doméne twitter.com.

Elon Musk Čítajte viac Elona Muska opäť obvinili z finančných machinácií a manipulovania s kryptomenou
debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Twitter #San Francisco #Elon Musk