Kremeľ vyzbrojuje civilistov na hraniciach, majú loviť aj drony. Putina znepokojujú útoky v Rusku

Úrady ruskej Belgorodskej oblasti, ktorá susedí s Ukrajinou, začali distribuovať zbrane a vojenské vybavenie civilistom naverbovaným do takzvanej teritoriálnej obrany. V oblasti vytvorili osem práporov tejto územnej obrany. Na cvičiskách im odovzdali ručné zbrane, rádiostanice, zbrane proti dronom a terénne vozidlá UAZ.

03.08.2023 13:32
Ukrajina, kríza, protesty, Krym Foto: ,
Príslušník armády stojí vedľa ruského armádneho vozidla, Balaklava.
debata (35)

Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov v tejto súvislosti ubezpečil, že sa bude zachovávať dohľad nad distribúciou zbraní. Informuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na tlačovú agentúru Ria Novosti.

Aj gubernátor ruskej Kurskej oblasti, ktorá tiež leží pri hraniciach s Ukrajinou, Roman Starovoj povedal, že miestne úrady začali distribuovať zbrane takzvaným dobrovoľným ľudovým oddielom vzhľadom na údajnú „hrozbu" zo strany Ukrajiny. Civilistov pritom ubezpečil, že sú vytvorené všetky podmienky na skladovanie zbraní.

Ukrajina, Slaviansk, vojaci Čítajte aj Pijú od rána, taxikárovi odťali prst, obťažujú ženy a podpálili kostol. Ruskí vojaci terorizujú vlastných

Ruské ministerstvo obrany podľa americkej organizácie Inštitút pre štúdium vojny (ISW) alokovalo zbrane a vozidlá ozbrojeným silám v Belgorodskej a Kurskej oblasti opätovne. Zvýšenie týchto dodávok je podľa inštitútu súčasťou snahy Kremľa postupne rozšíriť vnútorné bezpečnostné kapacity Ruska po júnovej vzbure žoldnierskej Vagnerovej skupiny. ISW však zároveň dodáva, že pridelenie guľometov, zbraní proti dronom a vojenských vozidiel pre tieto regióny naznačuje, že Kremeľ je „čoraz viac znepokojený" z útokov na hraniciach s Ukrajinou. Informuje o tom web Sky News.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Kremeľ #Vladimir Putin #Ukrajina #vojna na Ukrajine #vojenské drony #Belgorodská oblasť