V Česku havarovalo auto s migrantmi. Vodič z miesta nehody ušiel, zadržali ho

Českej polícii sa po rozsiahlej pátracej akcii podarilo nájsť vodiča, ktorý v pondelok v Úsťanskom kraji havaroval s autom, v ktorom prevážal sýrskych migrantov. Pasažieri vrátane detí utrpeli pri nehode zranenia, on však z miesta ušiel. Na sociálnej sieti X to v utorok uviedla česká polícia, informuje spravodajkyňa TASR.

08.08.2023 16:34
policie ČR Foto:
debata (1)

Auto začali prenasledovať už nemeckí policajti na svojom území. Colníci ho chceli zastaviť v obci Schmilka v Nemecku, ale vodič unikol do Českej republiky. Nemecká polícia preto o pátraní po Škode Octavia informovala severočeských kolegov.

Česká hliadka si ho všimla v Děčíne, ale zastaviť sa jej ho nepodarilo. „Po niekoľkých kilometroch s vozidlom havaroval a z miesta utiekol. Vo vozidle zostalo osem zranených osôb vrátane dvoch detí, ktoré museli byť následne prevezené do nemocníc v Ústí nad Labem a Děčíne,“ uviedla policajná hovorkyňa Veronika Hyšplerová s tým, že išlo o občanov Sýrie.

Polícia v utorok popoludní informovala, že vďaka pátracej akcii, do ktorej sa zapojili policajti zo špeciálnej poriadkovej jednotky a psovodi, vodiča našla. „V súvislosti s rozsiahlou pátracou akciou v okrese Děčín po prevádzačovi, ktorý utiekol z miesta nehody, sa podarilo 30-ročného muža zadržať,“ napísala na sociálnej sieti X. Muž je podozrivý z trestného činu organizovania a umožnenia nedovoleného prekročenia štátnej hranice a ublíženia na zdraví z nedbalosti.

migranti bielorusko poľsko Čítajte viac Migranti nezaťažujú našu ekonomiku. Eurokomisia vyvrátila niektoré mýty o migrácii
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #hranice #dopravná nehoda #migranti