Americký ISW nesúhlasí s tajnými službami: Ukrajinci majú viacero možností, kde preseknúť ruskú tepnu

Americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW) spochybnil tvrdenia niektorých amerických predstaviteľov, ktorí neveria, že sa ukrajinským silám v rámci protiofenzívy podarí prerušiť pozemný koridor Rusov z Donbasu na Krym.

19.08.2023 19:50
ukrajina Foto: ,
Ukrajinský vojak strieľa počas nočného výcviku v Doneckej oblasti na Ukrajine vo štvrtok 17. augusta 2023.
debata (34)

ISW tvrdí, že je „nejasné“, prečo analytici amerických spravodajských služieb spravili takéto hodnotenie. ISW uviedol, že je „predčasné“ robiť predpovede o úspechu ukrajinskej protiofenzívy a dodal, že pravdepodobne bude mať naďalej „fázy s rôznym tempom“.

Ukrajinské vzdušné sily: zničili sme už 3 500 ruských cieľov
Video

„Ukrajinské protiofenzívne operácie výrazne degradujú obranu ruských síl a celková degradácia ruskej obrannej línie vytvára príležitosti na to, aby bol akýkoľvek ukrajinský prielom potenciálne operačne významný,“ uvádza ISW vo svojej najnovšej aktualizácii.

Ukrajinský postup do vzdialenosti niekoľkých kilometrov od Melitopoľa by znamenal, že kritické cestné a železničné spojenia by boli v dosahu ukrajinských delostreleckých systémov. ISW však tvrdí, že nie je jasné, prečo analytici amerických tajných služieb údajne dospeli k záveru, že obsadenie Melitopoľa je jediný spôsob, ako môže Ukrajina prerušiť ruský pozemný koridor.

UA Vojak / UA Armáda / Záporožie / Čítajte viac Ukrajina zrejme nedosiahne Melitopol, píše WP s odvolaním sa na hodnotenie rozviedok

Analytici z ISW podotýkajú, že Ukrajina má „mnoho možností na prerušenie kritických ruských pozemných komunikačných línií pozdĺž severného pobrežia Azovského mora, pričom obsadenie Melitopoľa je len jednou z nich“.

Ruské sily okupujú spomenuté mesto s obrovským strategickým významom od začiatku vojny. Melitopoľ je jedno z mála ukrajinských miest, kde sa Rusom podarilo dosadiť vlastné vedenie.

Divadlo Tarasa Ševčenka v Černihiv bolo...
Zranený muž po ruskom útoku v ukrajinskom...
+13Pohotovostní pracovníci pracujú v poškodenej...
34 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #vojna na Ukrajine #Krymský polostrov #ISW #Melitopoľ