V Rakúsku sa pred očami syna utopil Čech, po 16-ročnom vodákovi pátrajú

Na jazere pri rakúskej obci Seeham sa v sobotu dopoludnia pred očami svojho šesťročného syna utopil 34-ročný Čech. Oznámila to podľa agentúry APA v nedeľu rakúska polícia. Česká diplomacia úmrtia českého občana potvrdila, zastupiteľský úrad je v kontakte s políciou a jeho blízkymi.

19.08.2023 21:37 , aktualizované: 20.08.2023 15:49
Salza Foto:
Rieka Salza v Rakúsku.
debata

Svedkovia si podľa polície všimli vo vode malého chlapca v ťažkostiach a ponáhľali sa mu na pomoc. Kvôli jazykovej bariére však iba po určitej dobe zistili, že vedľa chlapca sa topil jeho otec, ktorého sa už ale nepodarilo zachrániť.

Telo muža bolo nájdené v šesťmetrovej hĺbke zhruba 30 metrov od brehu, snaha záchranárov o jeho oživenie nebola úspešná. Šesťročného chlapca si vzal na starosť krízový tím. Podľa polície vyrazili otec so synom do Seehamu na krátku dovolenku, napísala agentúra APA.

„Môžeme potvrdiť smrť českého občana v Rakúsku. Náš zastupiteľský úrad je v kontakte s políciou a s blízkymi českého občana," oznámila ČTK vedúca komunikácia s médiami ministerstva zahraničných vecí Mariana Wernerová.

V Rakúsku sa rovnako v sobotu začalo rozsiahle pátranie po 16-ročnom českom vodákovi, ktorý sa prevrátil so svojim kajakom na medzi vodákmi obľúbenej rieke Salza a bol silným prúdom strhnutý pod hladinu.

Napriek veľkému nasadeniu záchranárov ich akcia do nedele nebola úspešná, informovala agentúra APA s odvolaním sa na políciu.

Nešťastie sa stalo pri obci Palfau v spolkovej krajine Štajersko. Vodáka hľadajú rakúski vodní záchranári, potápači z radov hasičov, armády aj polície a tiež posádky vrtuľníkov.

Pátracia akcia, pri ktorej potápači využívajú aj podvodného robota, bola v sobotu večer prerušená a pokračovala v nedeľu od 07:30, uviedli hasiči z mesta Liezen. Podľa nich sa do dnešného pátrania zapojilo 90 ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #rafting