Slovák na rozlúčke so slobodou zhodil Nemca z hradieb Špilberku. Hrozí mu 18 rokov

Minulotýždenná rozlúčke so slobodou v Brne sa pre slovenského občana skončila väzbou. Je obvinený z vraždy v štádiu pokusu, pretože zatiaľ z neznámych príčin zhodil nemeckého turistu z hradieb Špilberku, uviedol policajný hovorca Pavel Šváb.

06.09.2023 12:37
putá, väzenie, väzeň, obvinený Foto:
Ilustračné foto
debata (31)

Kriminalisti incident vyšetrujú od piatka (1.9.). „Aj vďaka svedkom udalosti sa podarilo policajtom zistiť poznatky, na základe ktorých bol po niekoľkých hodinách zadržaný podozrivý 36-ročný muž,“ povedal Šváb.

Muža následne obvinili. „Kriminalisti pokračujú vo výsluchu svedkov, zisťovaní motívu činu a ďalších okolností prípadu, v ktorom hral nemalú rolu alkohol,“ dodal hovorca s tým, že ďalšie podrobnosti vzhľadom na štádium vyšetrovania doplniť nemôže.

Podľa servera Novinky.cz skupina mužov prechádzala areálom hradu Špilberk v Brne, kde sa stretla s nemeckým turistom, ktorý sedel na hradbách a telefonoval. Podľa servera ich krátka konverzácia vyvrcholila tým, že Slovák zhodil Nemca z hradieb.

Nemecký turista spadol približne zo šesťmetrovej výšky a musel byť transportovaný do nemocnice. Hovorkyňa Fakultnej nemocnice Brno Veronika Plachá potvrdila, že po operácii je jeho stav stabilizovaný.

Mestský súd v Brne rozhodol o jeho väzbe a bude stíhaný za obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu. Obvinený si ponechal lehotu na podanie sťažnosti, potvrdila hovorkyňa súdu Petra Láníčková. V prípade dokázania viny mu hrozí desať až 18-ročné väzenie.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Brno #rozlúčka so slobodou #špilberg