Američan sa priznal k vražde a znásilneniu, ktoré spáchal pred 44 rokmi. Sám sa prišiel udať na FBI

Američan John Irmer vo svojich 68 rokoch tento týždeň prišiel do budovy amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v Portlande v Oregone a priznal k vražde a znásilneniu, ktoré údajne spáchal pred štyrmi desaťročiami. Úradom sa vydal dobrovoľne a teraz čaká vo väzbe na proces. O prípade napísal web stanica CNN.

14.09.2023 00:45
FBI Foto: ,
Ilustračné foto: Príslušníci FBI
debata (4)

Irmer je podľa prokuratúry spojený s vraždou vtedy 24-ročnej Susan Roseovej, ku ktorej došlo 30. októbra 1979. Irmer ju podľa svojej výpovede stretol na klzisku niekedy okolo Halloweenu. Neskôr sa s ňou ocitol v opustenej budove, ktorá bola v rekonštrukcii, kde ju podľa svojich slov smrteľne udrel kladivom a po jej smrti znásilnil.

Irmer sa vraj agentom FBI priznal ešte k ďalšej zatiaľ nešpecifikovanej vražde, ktorú údajne spáchal v jednom z južných štátov. Irmer tiež tvrdí, že v Kalifornii na západe USA už strávil 30 rokov vo väzení za inú, tretiu vraždu.

Za vraždu Susan Roseovej bol v roku 1981 súdený iný muž, ktorého však súd prehlásil za nevinného a prípad smrti mladej ženy zostal až dodnes nevyriešený.

"Takmer 44 rokov po tom, čo ju stratili v tak mladom veku, bude mať rodina Susan Roseovej konečne odpovede. Bola to brutálna, chladnokrvná vražda…nie je podstatné, kedy na nevyriešené prípady padne svetlo. Dôležité je, že tí, ktorí žili so zármutkom a stratou a toľkými bolestivými otázkami, sa dočkajú odpovede,“ uviedol vo vyhlásení okresný štátny zástupca Kevin Hayden.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #FBI #vražda #znásilnenie