NASA zverejnila správu o UFO. Na ich pochopenie sú vraj potrebné nové vedecké techniky

Skúmanie neidentifikovaných lietajúcich objektov (UFO) si vyžaduje nové vedecké techniky vrátane pokročilých satelitov. Uviedol to vo štvrtok americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) v správe o neidentifikovaných anomálnych javoch (UAP).

14.09.2023 18:15
ufo Foto:
Ilustračná snímka.
debata (15)

Tím NASA v 33-stranovej správe upozornil, že negatívne vnímanie UFO predstavuje prekážku pri zhromažďovaní údajov. Riaditeľ NASA Bill Nelson povedal, že jeho úrad chce posunúť debatu o UAP „od vytvárania senzácii k vede“. Dodal, že skupina expertov nenašla žiadny dôkaz o mimozemskom pôvode UAP.

Odborníci z NASA v správe poznamenali, že umelá inteligencia a strojové učenie sú nevyhnutné pre identifikáciu nezvyčajných výskytov vrátane UFO. „NASA to urobí transparentne,“ uviedol Nelson.

ufo Čítajte viac USA taja dlhoročný program skúmania UFO, tvrdí exspravodajca v Kongrese

Nezávislý tím expertov amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír tento rok na dosiaľ jedinom verejnom stretnutí tvrdil, že neexistujú žiadne presvedčivé dôkazy o mimozemskom živote spojenom s UFO, pripomína AP.

Tím zložený z vedcov a odborníkov na letectvo i umelú inteligenciu v snahe vysvetliť nezvyčajné pozorovania na oblohe pracuje s dostupnými dátami, k tajným dokumentom prístup nemá.

NASA poznamenala, že existuje veľmi málo kvalitných záberov z pozorovania UAP a nemožno tak vyvodiť vedecké závery.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #veda #NASA #UFO